Powered By Blogger

utorak, 22. studenoga 2011.

Kako preobratiti crne misli u dobre misli

Crne misli, negativne misli. One nam svima donose probleme. One se sastoje od straha - straha od budućnosti, straha da će se nešto desiti. One stvaraju svadje, ljubormoru, borbu za nečiju ljubav i osjećaj da si nesretan. Nastaje situacija zavisti, borbe za prestizom, podmetanja i intriga. Nastaje opće nepovjerenje i zloba medju ljudima.
 Prvo sto treba učiniti je postati svjestan svoje crne strepnje. Tad si već puno postigao! Negativna misao je zapravo samo jedna fantazija koja postoji samo u tvom mozgu. Ali ta fantazija prelazi u strah, paniku! Negativne fantazije prelaze u katastrofu u tvom mozgu.
 Drugi korak je da se ta misao tu odmah stopira. Kako? Da sagledas stvarnost i uvidis da se to nije još desilo, da se to ne mora ni desiti. To znaci moraš neutralizirati tu svoju crnu misao, ili još bolje, preokrenuti je u pozitvnu misao. To je stvar mentalnog treninga. Moraš sam sebe učiti kako prepoznati svoje crne misli, kako ih zaustaviti, ne dopustiti da udju u tebe i uzburkaju tvoje osjećaje. Jer osjećaji su ti koji upravljaju našim djelima. Osjećaji su: tuga, ljutnja i radost.
Znaci pokušaj naći radost u trenutku kad se preuzima crnina. Čemu se ipak možeš upravo sada obradovati? Vazno je aktivno tražiti te pozitvne izvore radosti tj. ono sto ti daje pozitivnu energiju.

 Trening se može izvesti i na slijedeci način: kad npr upadnes u sukob sa nekim, u svadju, zaustavi se prije bilo koje reakcije. Uzmi zraka i pitaj se: kako bih ja reagirala u ovoj situaciji da umjesto bijesa ili tuge osjećam samo radost i ljubav? U tom trenutku stvaras jedan razmak u osjećajima, stignes malo ohladiti i automatski uplovis o pozitivne osjećaje jer se stimulira tvoje drugo JA koje je veće od onog prvog JA, a koje te stavilo u tu tešku situaciju. Kad naucis ovakvo ponašanje postat ćeš garantirano sretnija osoba.

Nema komentara:

Objavi komentar