Powered By Blogger

subota, 10. studenoga 2012.

Kako rješavati životne probleme?

Sadasnji trenutak je jedini stvarni trentak. Ovo što sada proživljaš je prava stvarnost, a prošlost i budućnost postoje samo u tvojoj mašti. To je važno shvatiti ako se želiš osjetiti sretnim.

Većina problema koji nas muče su problemi iz prošlosti: osjećaj krivice, tuge, grižnje savjesti, gubitka - sve je to nešto što je nastalo u prošlosti i koje ti neprestano proživljavaš u svojoj mašti.

Problemi mogu biti povezani i sa budućnosti: osjećaj zabrinutosti, brige za budućnost, napetosti, stresa i straha od sveg što se može desiti u budućnosti.

Ali ovaj trenutak u kojem se sada nalaziš je tvoja jedina stvarnost. Jedino u ovom trenutku možeš prošlost preobraziti u sadašnjost! I upravo u ovom trenutku ti stvaraš budućnost!

Zato se sada potpuno usredotoči na sadašnji trenutak i doživi ga sa svim svojim osjetilima.

Osjeti svu svoju unutrašnju energiju i inteligenciju koju zovemo život.

I sada, ako na trenutak prestaneš razmišljati o svim tvojim prošlim i eventualnim budućim problemima, da li imaš bilo kakvih problema u ovom trenutku kad tu sjediš? Ne mislim za sat vremena, ili u ponedjeljak nego u ovom trenutku, pitanje je, imaš li upravo sada kakav problem?

Usmjeri potpuno svoj fokus na ovaj trenutak i ostani svjesno u njemu koliko god možeš. Sve ostalo je iluzija.


Nema komentara:

Objavi komentar